SZÜRETI ÜNNEPSÉG

2009.06.06. 01:04

  Királyhelmecen, mint minden évben, most is megrendezésre került a hagyományos szüreti ünnepség. Szeptember18-tól 27-ig élvezhettük a vásárral egybekötött színes programokat. Sok érdekességet tudhattunk meg Győri Attilától is, aki az iskolánkban is tartott előadást. A helyi kultúrházban képkiállítás várta az érdeklődőket. 25-én reggel 8 órakor elkezdődött a felvonulás: mazsorettcsoportok, zenészek és Európai Uniós diákok ébresztették a várost. Ezután a polgármester intézett néhány gondolatot a téren összegyűlt tömeghez. A színpadon folklórcsoportok léptek fel, melyek Olaszországból, Lengyelországból és Csehországból érkeztek. A téren sátrak voltak felállítva, ahol megkóstolhattuk Bodrogköz jellegzetes ételeit is, pl: a gulyást és a halászlét. A Városházán borkóstolót és zöldségkiállítást rendeztek, valamint a népművészet remekeit is megtekinthettük. Az ünnepség 27-én, vasárnap, esti koncerttel és tűzijátékkal ért véget.


  Szerintem, aki részt vett ezeken a rendezvényeken, biztosan nem csalódott, bár az időjárás hagyott maga után némi kivetnivalót. Remélem,jövőre is legalább ilyen mozgalmas és színes programú ünnepségeken vehetünk majd részt.


  ENGI

A bejegyzés trackback címe:

https://rikkancs.blog.hu/api/trackback/id/tr61166661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikkancs_Drucking 2011.02.11. 08:38:20

Sziasztok! 1992 óta bejegyzett cégként birtokoljuk a Rikkancs újságnevet.
Módositsatok a néven de mindenképp jelentkezzetek itt : mimega@citromail.hu
süti beállítások módosítása